Polkuni joogaopettajaksi – Salla

Joogaopettajakoulutuksestamme on vuosien varrella valmistunut monipuolinen ja ammattitaitoinen ryhmä joogaopettajia, jotka kukin opettavat joogaa omista lähtökohdistaan. Esittelemme heistä muutamia.

Ohjatessa putoan aina meditatiiviseen ja intuitiiviseen tilaan

Kävin vuonna 2014 Pihasalilla Janne Kontalan päiväworkshopeissa ja huomasin välittömästi, miten positiivinen vaikutus tällä oli sekä kehooni että mieleeni. Keho tuntui heti löytävän uuden, tasapainoisemman asennon ja mieli hiljeni. Taustalla oli 10 vuotta eri lajien joogaa, mutta tämä tuntui jotenkin toimivan ihan uudella tavalla. Kun kuulin koulutuksesta halusin mukaan vaikka ”en todellakaan aikonut opettajaksi” vaan halusin ainoastaan syventää omaa harjoitustani.

Jannen kannustuksesta päätin kuitenkin kokeilla opettajuutta, ensin yhteen tuttuun, jonka työpaikalla kävin ohjaamassa. Höpöttelimme tämän ensimmäisen asiakkaani kanssa joogailun lomassa kaikkia elämän asioita.

Myöhemmin aloin pitää pienryhmää hoitohuoneellani, ja ohjasin myös yritystunteja. Muutama vuosi sitten aloitin säännöllisen viikkotuntini Shantissa, joka pyörii vieläkin maanantaiaamupäivisin.

Vaikka en alun perin aikonut opettajaksi, tuntui se heti kokeiltuani luontevalta – ja Jannen jutut selkeiltä ja turvallisilta ja kaikille sopivilta.

Joogaopettajana olen sekä tarkka että salliva

Jooga on ollut osa elämääni koko 2000-luvun. Matkaan on mahtunut monia joogatyylejä, astangasta yin-joogaan. Joitakin vuosia sitten löysin Joogastudio Pihasalin kautta tieni Janne Kontalan mieltä rauhoittavaan ja kehoa vahvistavaan slow yogaan, joka on siitä lähtien toiminut oman harjoitukseni ja opettamiseni pohjana.

Oma intohimoni on yhdistää joogaan osteopatian ja muiden hoitojen tietotaitoani, ja tässä riittää sekä opiskeltavaa että eteenpäin jaettavaa varmasti loppuelämäksi.

Mieleni on usein aika levoton, ja moniajolla, mutta ohjatessa putoan aina meditatiiviseen ja intuitiiviseen tilaan. Eli ohjaaminen rauhoittaa omaa mieltäni ja kehoani.

Yksi lämmittävimmistä palautteista, joita olen saanut, on että ohjaukseni on samaan aikaan sekä tarkkaa että sallivaa. Tähän olen ohjauksessani pyrkinytkin.

Oma harjoitukseni on vapaasti virtaavaa

Joogapolku muuttuu aina hieman – ja hyvä niin. Oma opetukseni ja harjoitukseni on muuttunut Jannen slow yogasta virtaavampaan suuntaan, mutta edelleen slow yoga toimii vahvana pohjana taustalla. Käyn säännöllisesti suosikkiopettajieni workshopeissa ja haen joogaan inspiraatiota myös muista lajeista, kuten kehonpainoharjoittelusta ja barresta, koska tällainen vahvistava harjoitus on omalle kehotyypilleni tarpeen. 

Oma harjoitukseni on vapaasti virtaavaa – saatan välillä käyttää painoja ja välillä tehdä vapaata tanssia. Rennosti ja fiiliksen mukaan.

Eniten joogani on saanut vaikutteita osteopatian ja muiden kehoterapioiden opiskelusta. Ohjauksessani on vahvana anatomian ja fysiologian tietämys sekä terveydelliset näkökulmat.

Kehon ja mielen yhteistyö

Teen joogakoulu Shantissa osteopatiaa (opiskelijatyönä), hierontaa, shiatsuhoitoja ja aromaattista joogahierontaa sekä ohjaan joogatunteja. Minua on aina kiehtonut kehon ja mielen yhteistyö. Olen erityisen kiinnostunut stressiperäisten vaivojen hoidosta sekä joogan että manuaalisen terapian keinoin.

Olen Valviran rekisteröimä koulutettu hieroja, shiatsuterapeutti ja joogahieroja. Vuonna 2018 olen aloittanut Osteopatiakoulu Atlaksessa osteopaatin nelivuotisen koulutuksen.

Ensi kosketukseni shiatsuun vastaanottavana osapuolena sain 2000-luvun alussa. Ihastuin siinä erityisesti ajatukseen, että voiman sijasta hoidossa käytetään synkronoidun hengityksen rytmiä ja painovoimaa.

Asiakkailleni haluan tarjota yksilöllisen, kiireettömän, rentouttavan ja energisoivan hoito- tai joogakokemuksen – sekä keholle että mielelle.

Hierontahoitojen ja joogaohjauksen lisäksi teen kieli- ja viestintätöitä ja aiemmalta koulutukseltani olen filosofian maisteri pääaineenani suomen kieli. Viestintäpuolella kokemusta löytyy mm. verkkoviestijän, kustannustoimittajan, oikolukijan, copywriterin ja viestinnänsuunnittelijan töistä.

Ohjenuorani joogaopettajuutta miettivälle joogille?

Lähde ihmeessä opiskelemaan, jos kuulet kutsun! Joka tapauksessa se on upea matka itseesi, vaikka et päätyisi opettamaankaan.

Voit lukea lisää nettisivuiltani www.virtapyorre.fi