Samatva 200H joogaohjaajakoulutus


Samatva-joogaohjaajakoulutus syventää joogista polkua kokonaisvaltaisesti. Opiskelijoiden oman taustan ei tarvitse olla sidottu mihinkään tiettyyn joogasuuntaukseen. Koulutus antaa syvyyttä myös jo aiemmin joogaa opiskelleille ohjaajille. Joogaohjaajakoulutus antaa tulevalle ohjaajalle monenlaisia työkaluja. Koulutuksessa keskitytään asana- ja hengitysharjoitusten erittäin yksityiskohtaiseen tekniseen analyysin, jonka hallintaa voi soveltaa mihin tahansa suuntaukseen, jossa tehdään asanoita ja hengitysharjoituksia. Koulutuksessa oppii rakentamaan ja ohjaamaan joogaohjelmia, joiden erityinen piirre liittyy harjoituksen hallittuun hidastamiseen.

Jooga tähtää mielen hallintaan ja asana- että hengitysharjoitusta voidaan soveltaa suoraan tätä tavoitetta ajatellen. Yhteen harjoitukseen käytetään suhteellisen paljon aikaa, jolloin vaikutukset menevät syvemmälle. Tuntirakenteessa on aina etualalla hermostoa rauhoittavat harjoitukset. Tällainen lähestymistapa ei tee harjoituksesta helpompaa eikä kevyempää, mutta kylläkin turvallista ja rauhoittavaa.

Koulutus opettaa myös ohjaamaan oppilasta käyttäen hyväksi erilaisia avustustekniikoita, jotka auttavat oppilasta syventämään omaa työskentelyä asanassa. Anatomian ja fysiologian opiskelun kautta ymmärrys erilaisista kehollisista rakenteista ja haasteista lisääntyy ja ohjaaminen erilaisissa tilanteissa selkeytyy. Opettamisen pedagogiikkaan perehtyminen auttaa opettamaan joogaa erilaisten oppimismenetelmien kautta.

Koulutukseen osallistuvat voivat saada RYT-200H todistuksen suoritettuaan koulutuksen sisältämät kotitehtävät hyväksytysti, osallistumalla lähiopetuksiin sekä suorittamalla erillisen loppukokeen hyväksytysti.

Koulutuksen sisältö:  1. Turvallinen ja tietoinen asanaharjoitus
  2. Oman harjoituksen syventäminen
  3. Hengitys ja meditaatio
  4. Joogan filosofia
  5. Anatomia ja fysiologia
  6. Opettamisen perusteet

Koulutus sisältää 10 lähiopetusjaksoa, runsaasti kotitehtäviä, opetusharjoittelua sekä kattavat materiaalit eri teemoista.

Koulutuksen opettajina toimivat Janne Kontala, Emma Slow ja Anneli Rautiainen


Janne Kontala, Samatva jooga opettaja

Janne Kontala on kouluttanut jooganopettajia vuodesta 2005. Viimeiset yli kymmenen vuotta hän on omistautunut Slow Yoga- menetelmän kehittämiselle. Jannen erikoisalaa on joogafilosofia ja mantrameditaatio.

Emma Slow, Samatva jooga opettaja

Emma Slow on joogaopettaja- ja kouluttaja. Emman fysio- ja joogaterapian opiskelu on syventänyt kokonaisvaltaista ajattelua joogan parissa. Emman erikoisalaa on anatomia, fysiologia ja terveydellisten haasteiden sekä odotusajan huomiointi joogaharjoituksessa.

Anneli Rautiainen, Samatva jooga opettaja

Anneli Rautiainen on tuonut iyengarjoogan Suomeen (2002) ja on Junior Intermediate 3-tason IYENGAR® joogan opettaja. Anneli on käynyt myös iyengarjoogan 3-vuotisen terapiakoulutuksen. Annelin erikoisalaa on opettamisen pedagogiikka sekä avustuksien ja apuvälineiden käyttö opetuksessa.

Tule mukaan!


OTA YHTEYTTÄ