Joogaopettaja-
koulutus 200h


Samatvan joogaopettajakoulutus syventää joogista polkua kokonaisvaltaisesti

Monipuolisen joogaopettajakoulutuksemme tavoitteena on antaa tulevalle ohjaajalle laaja-alainen ymmärrys joogasta ja monenlaisia työkaluja joogan ohjaamiseen.

Koulutuksessa keskitymme asana- ja hengitysharjoitusten erittäin yksityiskohtaiseen analyysin, jonka hallintaa voi soveltaa mihin tahansa joogan suuntaukseen, jossa tehdään asanoita ja hengitysharjoituksia. Opettajia valmennamme soveltamaan opetustaan oppilaiden tarpeisiin, ja ohjaamaan hyvin erityyppisiä tunteja, joiden yhteinen nimittäjä on oppilaiden turvallisuuden ja kestävän kehityksen painottaminen.

Koulutuksessa opit rakentamaan ja ohjaamaan joogaohjelmia, joiden erityinen piirre liittyy harjoituksen hallittuun hidastamiseen. Yhteen harjoitukseen käytetään suhteellisen paljon aikaa, jolloin vaikutukset menevät syvemmälle. Tuntirakenteessa on aina etualalla hermostoa rauhoittavat harjoitukset. Tällainen lähestymistapa ei tee harjoituksesta helpompaa eikä kevyempää, mutta kylläkin turvallista ja rauhoittavaa.

Opit myös ohjaamaan oppilasta käyttäen hyväksi erilaisia avustustekniikoita, jotka auttavat oppilasta syventämään omaa työskentelyä asanassa. Anatomian ja fysiologian opiskelun kautta ymmärryksesi erilaisista kehollisista rakenteista ja haasteista lisääntyy ja ohjaaminen erilaisissa tilanteissa selkeytyy. Opettamisen pedagogiikkaan perehtyminen auttaa sinua opettamaan joogaa erilaisten oppimismenetelmien kautta.

Lue lisää koulutuksen sisällöstä blogissa: Koulutuksessamme voi etsiä omaa tietään joogan opettajaksi

Kenelle?

Koulutukseen osallistuminen edellyttää vähintään 3 vuotta säännöllistä joogan harrastamista ja perusteiden hallintaa. Koulutus antaa syvyyttä myös jo aiemmin joogaa opiskelleille ohjaajille. Opiskelijoiden oman taustan ei tarvitse olla sidottu mihinkään tiettyyn joogasuuntaukseen.

Koulutukseen osallistuvat voivat saada RYT-200H todistuksen suoritettuaan koulutuksen sisältämät kotitehtävät hyväksytysti, osallistumalla lähiopetuksiin sekä suorittamalla erillisen loppukokeen hyväksytysti.

Koulutuksen sisältö:

 1. Turvallinen ja tietoinen asanaharjoitus
 2. Oman harjoituksen syventäminen
 3. Hengitys ja meditaatio
 4. Joogan filosofia
 5. Anatomia ja fysiologia
 6. Opettamisen perusteet
 • 10 lähiopetusjaksoa
 • runsaasti kotitehtäviä ja opetusharjoittelua
 • kattavat materiaalit eri teemoista

MIKSI OSALLISTUA?
 • Kokeneet ja ammattitaitoiset kouluttajat
 • Monipuolinen ja laaja-alainen koulutus joogaan
 • RYT-200h todistus suorittamalla kurssi ja loppukoe hyväksytysti.

Koulutuksen opettajina toimivat Janne Kontala, Emma Slow, Anneli Rautiainen ja Iitu Leinonen


Janne Kontala, Samatva jooga opettaja

Janne Kontala on kouluttanut jooganopettajia vuodesta 2005. Viimeiset yli kymmenen vuotta hän on omistautunut Slow Yoga- menetelmän kehittämiselle. Jannen erikoisalaa on joogafilosofia ja mantrameditaatio.

Emma Slow, Samatva jooga opettaja

Emma Slow on joogaopettaja- ja kouluttaja. Emman fysio- ja joogaterapian opiskelu on syventänyt kokonaisvaltaista ajattelua joogan parissa. Emman erikoisalaa on anatomia, fysiologia ja terveydellisten haasteiden sekä odotusajan huomiointi joogaharjoituksessa.

Anneli Rautiainen, Samatva jooga opettaja

Anneli Rautiainen on valmistunut SJL joogaopettajaksi 2008 ja on tehnyt elämäntyönsä tanssitaiteilijana, tanssipedagogina ja koreografina. Koulutuksessamme Annelin erikoisalaa on opettamisen pedagogiikka ja eri kehotietoisuustekniikat.

Iitu Leinonen Samatva

Iitu Leinonen on opettanut joogaa yli kymmenen vuoden ajan. Hänellä on Yoga Alliancen RYT-500 -pätevyys. Koulutuksessa Iitun erikoisalaa on asanaharjoituksen
syventäminen ja joogan soveltaminen omassa arjessa.

Kokemuksia Samatvan joogaopettajakoulutuksesta

En voi kyllin kiittää viisaita ja taitavia opettajiani - sain ohjaajakoulutuksesta niin paljon purtavaa, että huomaan vielä näin neljän vuoden jälkeenkin palaavani säännöllisesti sekä mielessäni että ihan käytännössä koulutuksenaikaisiin muistiinpanoihini, opetusmatskuihin ja -tilanteisiin. Kun oma näkökulma muuttuu tai oivallus syntyy, teksteistä löytyy aina uusia kerroksia.

Jokainen lähijakso antaa oppia juuri sen verran, että aina jää nälkä kuulla lisää. Ja toisaalta jättää myös tilaa ja ilmavuutta ymmärryksen syntyä. Näin monipuolinen tieto joogan fysiologiasta, filosofiasta ja pedagogiikasta rakentuu vankalle pohjalle.

Ja ehkä suurin ja arvokkain asia: oppi ja viisaus ovat läsnä myös kaikkien rivien välissä, jokaisessa kohtaamisessa ja hiljaisuudessa, koska koulutuksen opettajat elävät ja hengittävät joogaa syvästi ja aidosti. Ei suu viivana, vaan huumorin ja lämmön saattelemana. Voiko olla suotuisampaa ympäristöä kehittyä ja kasvaa?

Aloitin Samatvan 200 tunnin opettajakoulutuksen syventääkseni omaa joogaharjoitustani, mutta opiskelun aikana löysin myös kipinän ohjata muita ja jakaa saamaani oppia.

Arvostan Samatvan koulutuksen perusteellisuutta: lähes kahden vuoden aikana ehtii pohtia omaa suhdettaan joogan kaikkiin aspekteihin ja totisesti syventää omaa harjoitusta niin, että siitä tulee aidosti osa jokapäiväistä elämää. Olen erityisen tyytyväinen siitä, että koulutus antaa hyvät eväät myös aivan aloittelevien oppilaiden turvalliseen asanatyöskentelyn ohjaamiseen.

Yksi koulutuksen suuria vahvuuksia on opettajakolmikon erilaiset, toisiaan täydentävät vahvuusalueet ja persoonallisuudet - tunneilla sai sekä nauraa että hikoilla! Joogafilosofian opinnot veivät niin mennessään, että olen jatkanut niitä Jannen muilla kursseilla. Oli myös hienoa saada tutustua opiskelukavereihin eri aloilta, osasta tuli minulle jopa hyviä ystäviä. Suosittelen koulutusta vilpittömästi!

Lämmin kiitos teille kaikille opettajille ammattitaitoisesta koulutuksesta. Minusta oli mahtavaa, että jokaisella teillä oli selvästi erilaiset tyylit ja jokaiselta sai uusia, erilaisia näkökulmia mm. asanaharjoituksiin. Silti koulutuksessa oli hyvä selkeä punainen lanka.

Täytyy ihan rehellisesti sanoa, että en tiennyt mihin ryhdyn, kun tähän koulutukseen mukaan lähdin. Joogataustani on verrattain melkoisen lyhyt ja käsitys joogasta on ollu melkolailla ”pinnallinen”. Koulutus on ollut minulle sekä fyysisesti, että henkisesti rankka, mutta antoisa. Se on muuttanut käsitystäni joogasta kokonaisuudessaan ja se on ollut monella tavalla omaa elämääni mullistava kokemus. Nyt koulutuksen jälkeen voin sanoa, että se on ollut yksi tähänastisen elämäni merkittävämpiä kokemuksia.

Joogafilosofia oli minulle täysin vierasta ja  alkuun todella haastavaa. Haastavaa se on edelleen, mutta jonkinlainen siemen on lähtenyt itämään ja kiinnostuin siitäkin maailmasta todella. Jannen oma aito kiinnostus aiheeseen tarttuu.

Tule mukaan!


Ota yhteyttä